Tanka upp filer i windows

Öppna nätverksplatsen

Efter att vi lagt till nätverksplats så ser det ut såhär i roten på windows -maskinen. Så, vi kan nu dubbelklicka på javascriptchess.comOch hamnar då i vår mapp på servern. OBS att jag klickade i kom ihåg passordet så jag slipper mata in detta varje gång. Det är bara jag som använder denna dator, så det finns ingen större säkerhetsrisk med det.Klickar på public_html och hamnar sedan i rätt katalog.Webbsidan ifråga som jag vill tanka upp ligger nu fullt fungerande i en mapp på min dator. Den ser ut såhär, med en under mapp som heter img. Inte speciellt komplicerat.Jag vill tanka upp allting, så jag markerar helt brutalt allting i denna mapp på windows och använder drag och släpp för att placera det i public_html - mappen under javascriptchess.com som ju är FTP-klienten som pekar på servern.

Ett enkelt sätt markera allting är att klicka CTRL-A, det fungerar i alla program.Så, jag drar dessa markerade filer till public_html - mappen under ovan javascriptchess.com -anslutning. Alla filer börjar kopieras över och mitt bibliotek img skapas automatiskt.Nu vill jag att alla filer på servern skall ersättas med mina filer så jag klickar i ersätt alla. I synnerhet skall index.html bytas ut mot min fil.Och nu ser det alltså ut såhär i mappen på servern.Om man väljer funktionen visa -> detaljerad lista (höger musknapp), så blir listan lite mer lik den på datorn. Det ligger nu lite filer kvar på servern som låg där innan och detta är felsidor. Det går ett redigera dessa själv, vilket är ganska käckt.Och webbsidan snurrar utan problem vid första försök. En webbsida om hur schackprogram fungerar med ett hack i javascript!

Nu är det bara ett problem kvar. Detta inträffar om du lagt till en domän själv. Då måste du installera ett SSL för domänen. Vi gör det åt dig på din huvuddomän, när du öppnar kontot. Men om du själv lägger till domäner, så måste du installera dessa SSL själv.Som i värsta fall t.o.m. kan se ut såhär. En väldigt över-dramatisk sida, som ger intrycket av att datorns sista tid är kommen. Det är såklart inte fallet. men hur får vi bort detta?Lösningen är enkel, installera ett SSL !.