Lägg till domän till kontot

Översikt

Säg att du vill lägga till ytterligare domäner, som du registrerat (hos oss eller hos någon annan) eller är påväg att registrera, på ditt konto.

Du behöver inte registrera något nytt konto, du kan kostnadsfritt lägga till denna domän till ditt redan existerande konto och skapa helt egna webbsidor till detta konto osv. precis som ditt huvudkonto. Hur många extra domäner du kan lägga till beror på vilket kontotyp du har.

2 saker behöver göras. Det ena är att om du registrerar domänen någon annanstans än hos oss - då måste du komma ihåg att namnservrarna skall vara dns1.karlahosting.se samt dns2.karlahosting.se.

Det andra är att lägga till domänen i din kontrollpanel enligt nedan. Det bästa är att lägga till den i kontrollpanel först och därefter ändra namnservrar, ifall det är en domän som redan existerar.

Lägg till domänen

Du börjar genom att logga in på din kontrollpanel. Där klickar du på domain setup.Där ser det ut som nedan. Du fyller i namnet på domänen under domain som du registrerat (eller flyttat namnservrar till oss för).I mitt fall har jag en random domän som heter eschack.com som jag vill lägga på detta konto. Klicka på create.Om allt fungerar, vilket det troligtvis gör, så får du en bekräftelse och listan med domäner på ditt konto har uppdaterats.Nu kan vi välja eschack.com i dropp-ner -menyn längst upp. Det betyder att vi "jobbar med" eschack.comOm du i huvudmenyn klickar på domain setup så ser vi där också våra 3 domäner.Ett litet problem återstår. Om vi besöker webbsidan eschack.com så ser vi att webbläsaren presenterar en liten varning uppe vid URL (ser lite olika ut i olika webbläsare). Detta beror på att domänen inte har något SSL kopplat till sig. Läs här hur du installerar SSL.