Registrera din domän själv

Lite repetition

Det första domännamn du kopplar till ditt konto är det domännamn du registrerar när du öppnar ditt konto. Antingen hjälper vi dig registrera domännamnet eller så registrerar du domännamnet någon annanstans eller så äger du redan ett domännamn vars namnservrar du ändrar till karlahosting.se.Varför skulle du vilja registrera domännen hos någon annan än oss?

Tja, för att du kan. För att ha lite kontroll. Ibland är det billigare att hantera domänerna själv. Detta gäller i synnerhet om du vågar dig utanför sverige. Observera dock att det faktiskt kan spela viss roll vilken domän du registrerar. Vissa registrarer är billigare på vissa domäner och andra är billigare på andra.

Betrakta alltid din domän som värdefull eller potentiellt värdefull.

❶ Öppna konto

Så, om du inte redan har ett konto, så öppnar du ett konto.

❷ Leta rätt på ett ledigt domänamn

Du söker rätt på domännamnet du vill registrera, dvs du försäkrar dig att det ser ledigt ut.

Sök efter ledigt domännamn.

http://


❸ Lägg till domänen i din kontrollpanel

Här finns beskrivet utförligt hur du lägger till en domän på ditt konto, i din kontrollpanel. Vänta dock med SSL och annat tills domänen fungerar.

❹ Registrera domänen hos din registrar

Om du hittat en domän ❷ och förberett ditt konto ❸ då återstår bara att registrera domänen. Som vilka köp som helst, jämför priser och villkor och se upp med tillfälliga lockpriser som blir dyra i längden. Troligtvis har du redan koll på detta annars skulle du väl inte välja detta alternativ?

Det som är viktigt är att du vid registreringen av din domän uppger att namnservrarna skall vara:

dns1.karlahosting.se
dns2.karlahosting.se


❺ Vänta 48 timmar

Det tar nu lite tid för informationen att eka ut över internet. Det kan gå snabbt, men det kan också ta upp till 48 timmar innan det fungerar. Du förstår att det fungerar när du landar på webbsidan för domänen som tillhandahålls från ditt konto här hos oss.