Ladda upp ett helt träd med kataloger och filer

Problemet

Säg att du, på din lokala dator, windows i detta fall, har en hel katalogstruktur, med mappar och under mappar, som du vill tanka upp till webbservern och du vill att katalogstrukturen med mappar och under mappar och filer m.m. skall se likadan ut på webbservern som på din lokala windowsmaskin.

Så, som i detta exempel, i katalogen fpdf t.ex. finns en hel hierarki med under mappar och filer som måste med till servern. Annars kommer det inte fungera.Enklaste sättet att få över denna katalogstruktur från windows till webbservern, det är att i windows zippa ihop filen till ett komprimerat arkiv ("zip-fil").

Markera alla filer och kataloger och välj sedan alternativet skicka till och sedan komprimerad mapp.Nu har en komprimerad mapp som heter fpdf skapats. Fokusera nu på denna mapp.I din kontrollpanel på webbhotellet klickar du på File manager och du klickar dig fram till mappen där du vill att kataloigstrukturen skall skapas. Där väljer du sedan NEW och sedan upload files och sedan drar-och-släpper du din komprimerade mapp till denna katalog.Bekräfta att filen skall laddas upp.Filen ligger nu i din mapp på webbservern.Markera filen på webbservern och välj med höger musknapp alternativet extract.Din katalogstruktur innehållande filer, mappar, under mappar med filer i, osv. har nu återskapats på webbservern.