Packa upp filerna på nya webbhotellet

Skeppa upp filerna till servern

Med kontouppgifterna kan du logga in och tanka upp alla filer. Om vi först använder inloggningsuppgifterna och tar oss in på servern och där klickar på file manager så är vi uppe på spåren.Vi klickar oss in i mappen public_html som är root-katalogen för de webbsidor som ska visas. Det är här webbservern letar efter antingen index.html eller index.php eller något annat när vi eller någon annan knappar in domännamnet för sidan.Under new hittar vi menyalternativet upload files, vilket är käckt eftersom det är precis vad vi vill göra.Vi använder nu drag-och-släpp för att dra och släppa filen vi tidigare laddade hem. Den som fick det underliga namnet cgi-bin (troligtvis eftersom det var första filnamnet i mappen vi packade ihop) och som nu ligger i mappen hämtade filer på min windows-maskin.Vi uppmanas nu bekräfta att zip-filen med namnet cgi-bin skall laddas upp. Det gör vi genom att klicka på upload.Vi får nu en bekräftelse på att zip-filen är uppladdad.Vi klickar bort bekräftelsen och konstaterar att det mycket riktigt ligger en zip-fil med namnet cgi-bin i katalogen.Vi markerar denna fil och klickar höger musknapp och väljer där alternativet extract.Vi uppmanas bekräfta att vi vill packa upp denna fil, vilket vill vill. Så vi klickar extract.Efter ett ögonblick eller lite längre tid, beroende på hur många filer det är, så har zip-arkivet packats upp.4. Kontrollera att allting fungerar

Vi kan se att allting fungerar genom att besöka vår tillfälliga länk. Nu är detta också en ganska enkel webbsida utan databas och då bör det inte heller vara svårare än såhär.

http://185.189.48.109/~korsord/

Denna adress har inget SSL så din webbläsare kommer gnälla lite att adressen är "osäker" - vilket den formellt är, men det har troligtvis ingen praktiskt betydelse. En säker överföring med SSL är främst viktigt för banker eller börsmäklare eller topphemliga myndighetsdata. Du kan alltså leva med denna osäkerhet tills du pekat om din gamla domän. Då installerar du SSL och allt blir säkert och tryggt, vilket fortfarande troligtvis är helt onödigt men eftersom alla andra gör så, så tvingas vi göra så också. Nog om detta. Med den tillfälliga URLn går det att i allt väsentligt prova att kontot fungerar innan vi pekar om domänen.

Nästa: Peka om domän